Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su marinuotais pomidorais
Labai sotūs ir aromatingi ežiukai su mocarela marinuotų pomidorų, paprikų ir morkų padaže nustebins visus prie stalo savo neįtikėtinu skoniu. Ežiukai su sūrio įdaru iš pradžių kepami keptuvėje, tada troškinami padaže ant viryklės, bet galite juos iškepti ir orkaitėje - jie bus ne mažiau skanūs. Padažas suteikia pikantiškumo, padeda atskleisti patiekalo aromatą ir skonį. Ežiukai su marinuotais pomidorais gali būti savarankiškas patiekalas arba patiekiami su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, druską ir juoduosius pipirus. Suformuokite nedidelius rutuliukus. Mocarelą supjaustykite kubeliais pagal rutuliukų skaičių. Į kiekvieną rutuliuką įdėkite po kubelį sūrio.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ežiukus po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies ir atidėkite juos į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies 2 minutes pakepinkite svogūnus, sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes. Sudėkite paprikas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą ir troškinkite ežius. Į keptuvę suberkite smulkintus pomidorus, druską, pipirus, cukrų, česnaką ir raudonėlį. Troškinkite 2 minutes. Sudėkite ežius į padažą ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių.
Kategorijos