Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su matsoni padažu
Matsoni yra seniausias rauginto pieno gėrimas, mėgstamas Kaukaze, Artimuosiuose Rytuose ir Mažojoje Azijoje. Parduotuvėse sunku rasti tikrų matsoni. Tačiau namuose jį galite pasigaminti iš nenugriebto pieno ir riebaus kefyro, natūralaus jogurto arba grietinės. Matsoni pagrindu ruošiamas to paties pavadinimo padažas, kuris tinka prie mėsos. Pabandykite virti ežius su matsoni padažu. Tai bus labai skanus ir ypatingas patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite macą. Supilkite pieną į puodą ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį, palaikykite ant viryklės 2 minutes. Nuimkite nuo viryklės, atvėsinkite iki 45 laipsnių temperatūros. Sudėkite grietinę ir juodos duonos plutą, išmaišykite. Pastatykite į tamsią vietą 8-9 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite matsoni padažą. Lengvai išspauskite agurkus ir pagardinkite pipirais. Palikite 10 minučių. Pieną sumaišykite su agurkais, žolelėmis ir česnakais. Įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Ryžius virkite 10-12 minučių, kol jie pusiau išvirs. Atvėsinkite. Sumaišykite su malta mėsa ir svogūnais. Druska, pipirai. Pagaminkite kolobokų. Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo kotletus apsemtų iki pusės. Į vandenį įmeskite lauro lapą. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir į keptuvę sudėkite matsoni. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Kategorijos