Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su medumi
"Kufta", "Falafel", "Arancini", "Juvarlakia" - visi šie pavadinimai reiškia tą patį patiekalą, kuris mūsų šalyje paprastai vadinamas tiesiog ežiukais arba mėsos kukuliais su ryžiais. Apvalių kotletų receptai įvairių šalių virtuvėse šiek tiek skiriasi. Pavyzdžiui, Artimuosiuose Rytuose į mėsos kukulius vietoj grūdų dedama avinžirnių, Balkanuose - džiovintų vaisių, Sicilijoje - sūrio. Rusijoje klasikiniai ežiukai gaminami iš maltos mėsos, ryžių ir pomidorų arba grietinėlės padažo. Šį receptą galite paįvairinti ir gaminti aromatizuotus ežiukus su medumi.
Žingsnis 1
Suformuokite ežiukus. Į mėsą supilkite pieną, suberkite džiūvėsėlius ir ryžius. Įdėkite svogūną, druskos ir pipirų. Išmaišykite rankomis. Palikite 10 minučių. Tada iš maltos mėsos suformuokite bet kokio dydžio apvalius kotletus.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų. Sudėkite ežiukus ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, garstyčių sėklas, druską ir vandenį.
Žingsnis 4
Paruoškite ežius su medumi. Užpilkite kotletus medaus ir garstyčių padažu, pabarstykite krapais. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Kategorijos