Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su mėsos sultiniu
Ežiukai su mėsos sultiniu - geras sprendimas šeimos vakarienei. Patogu tai, kad tokiems ežiukams nereikia ruošti specialaus padažo. Jie tiesiog išverdami puode ir patiekiami su sultiniu. Patiekalą galite gaminti iš bet kokios maltos mėsos, tačiau mažiau riebus sultinys gaunamas iš jautienos ar paukštienos. Norint sutaupyti laiko, ryžius galima išvirti iš anksto. Dėl skonio virimo metu į vandenį galima įdėti lauro lapų, svogūnų ar mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 1
Pasigaminkite ežiukus. Jautienos mėsą ir dvi svogūnų puseles susmulkinkite blenderiu, sudėkite į dubenį. Įmaišykite ryžius ir kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Mišinį išmaišykite iki vientisos masės. Suformuokite mėsos rutuliukus.
Žingsnis 2
Išvirkite ežius. Sudėkite gabalėlius į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite likusias svogūnų puseles ir lauro lapą. Užvirinkite, nuimkite putas. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir 30 minučių virkite po atviru dangčiu.
Kategorijos