Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su mėtomis
Gerai pažįstamą maltos mėsos ir ryžių derinį tokiame patiekale, kaip ežiai, galima pakeisti naudojant mėtas kaip prieskonį. Jauni laukinių mėtų lapeliai mėgstami naudoti Kaukaze ir Vidurinėje Azijoje. Pavyzdžiui, Gruzijoje jų dedama į padažus. O Turkmėnijoje mėtos naudojamos avienos skoniui pagerinti. Šio prieskoninio augalo derinimas su mėsa pateisinamas ne tik skonio požiūriu - dėl savo gydomųjų savybių mėta stimuliuoja virškinimo sistemą ir padeda pašalinti toksinus.
Žingsnis 1
Paruoškite mišinį ežiukams. Sumaišykite maltą mėsą ir ryžius giliame dubenyje ir įmuškite kiaušinį. Į mišinį įmaišykite pusę smulkinto svogūno, pjaustytą cukiniją ir morką, druskos, pipirų ir smulkintų džiovintų mėtų. Gerai išminkykite mišinį.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite ežiukus. Suformuokite 3,5 cm skersmens rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose. Dėkite į kepimo indą.
Žingsnis 3
Troškinkite ežius padaže. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių pagal Celsijų. Pomidorą, likusį svogūną ir papriką sudėkite ant mėsos sultinio ir užpilkite 2/3 puodelio vandens. Įdėkite formą į orkaitę 30 minučių. Grietinę atskieskite 1/3 puodelio vandens, sudėkite bazilikus ir mėtas, išmaišykite. Išimkite indą iš orkaitės ir užpilkite ežiukus grietinės ir prieskonių mišiniu. Tęskite ežiukų troškinimą 15 minučių.
Kategorijos