Ežiukai su mėtomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su mėtomis

Gerai pažįstamą maltos mėsos ir ryžių derinį tokiame patiekale, kaip ežiai, galima pakeisti naudojant mėtas kaip prieskonį. Jauni laukinių mėtų lapeliai mėgstami naudoti Kaukaze ir Vidurinėje Azijoje. Pavyzdžiui, Gruzijoje jų dedama į padažus. O Turkmėnijoje mėtos naudojamos avienos skoniui pagerinti. Šio prieskoninio augalo derinimas su mėsa pateisinamas ne tik skonio požiūriu - dėl savo gydomųjų savybių mėta stimuliuoja virškinimo sistemą ir padeda pašalinti toksinus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su mėtomis Žingsnis 1
Paruoškite mišinį ežiukams. Sumaišykite maltą mėsą ir ryžius giliame dubenyje ir įmuškite kiaušinį. Į mišinį įmaišykite pusę smulkinto svogūno, pjaustytą cukiniją ir morką, druskos, pipirų ir smulkintų džiovintų mėtų. Gerai išminkykite mišinį.

Žingsnis 2

Ežiukai su mėtomis Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite ežiukus. Suformuokite 3,5 cm skersmens rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose. Dėkite į kepimo indą.

Žingsnis 3

Ežiukai su mėtomis Žingsnis 3
Troškinkite ežius padaže. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių pagal Celsijų. Pomidorą, likusį svogūną ir papriką sudėkite ant mėsos sultinio ir užpilkite 2/3 puodelio vandens. Įdėkite formą į orkaitę 30 minučių. Grietinę atskieskite 1/3 puodelio vandens, sudėkite bazilikus ir mėtas, išmaišykite. Išimkite indą iš orkaitės ir užpilkite ežiukus grietinės ir prieskonių mišiniu. Tęskite ežiukų troškinimą 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos