Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su moliūgais
Ežiukai su moliūgais - ryškus, maistingas ir skanus patiekalas, kuriame harmoningai dera švelnūs saldžiarūgščiai moliūgai ir aštri malta mėsa. Moliūgas patiekalui suteikia sultingumo, apetitą žadinančio skonio ir spalvos, malta mėsa ir ryžiai - maistingumo, o pomidorų padažas - aromato ir pikantiškumo. Moliūgas ne tik skanus, bet ir naudingas, padeda išlaikyti tonusą ir puikiai jaustis, stiprina organizmo gynybines funkcijas. Ežiukai su moliūgais paruošiami gana greitai, jie būna labai minkšti, apetitiški ir gražūs.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Sumaišykite moliūgą, maltą mėsą, kiaušinį, ryžius, džiūvėsėlius, vieną smulkintą svogūną, česnaką, sūrį, druską ir Kajeno pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 3 min. pakepinkite antrąjį susmulkintą svogūną. Konservuotus pomidorus sutrinkite trintuvu kartu su sūrymu, supilkite į svogūnus, užvirinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus, sudėkite į kepimo formą ir užpilkite padažu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos