Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su morkomis
Ežiukai - tai patiekalas, kuris labai išpopuliarėjo SSRS ir yra aktualus namų šeimininkėms ir šiandien. Klasikiniame variante naudojama malta trečiarūšė mėsa su ryžiais, kuri vėliau termiškai apdorojus susukama į rutuliukus. Gaminimo būdai skiriasi: ežiukus galima kepti orkaitėje, skrudinti arba gaminti ant garų. Toks patiekalas gerai dera su daržovėmis. Pavyzdžiui, jei kepdami ežius įdėsite morkų, savo racioną papildysite vitaminais ir patiekalą paversite ryškia daržovių spalva.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą ežiukams. Į dubenį sudėkite jautienos faršą, suberkite smulkintą svogūną, ryžius ir kiaušinį. Į mišinį sudėkite pomidorų pastą, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Iš mišinio suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ežiukams. Į indą supilkite verdantį vandenį, įpilkite majonezo ir pomidorų pastos. Pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus su morkomis. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją mėsos kukulius. Ant viršaus sudėkite smulkintas morkas ir užpilkite padažu. Uždenkite formą dangčiu ir kepkite 35 minutes. Likus 5 minutėms iki kepimo nuimkite dangtį ir leiskite ežiukams paruduoti.
Kategorijos