Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su namine malta mėsa
Kaip žinia, ežiai buvo gaminami dar Sovietų Sąjungoje, kur šis patiekalas buvo laikomas vienu populiariausių. Savo skoniu jie primena mėsos kukulius, nors nuo jų šiek tiek skiriasi, visų pirma kepimui naudojamais ryžiais. Ežiukai su namine malta mėsa yra skanus, sotus ir labai sultingas patiekalas iš minkštos mėsos ir apetitą žadinančio padažo. Jautiena normalizuoja organizmo rūgštingumą, o kiauliena didina darbingumą ir fizinę ištvermę.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir sudėkite juos į mėsmalę. Sumalkite mėsos gabalėlius ir pagaminkite maltinukus. Jei ji atrodo stambi, dar kartą perplakite mėsmalę.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalo pagrindą. Supjaustykite vieną svogūną mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite maltą mėsą, ryžius, druską ir prieskonius. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suformuokite ežiukus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Iš paruoštos faršo masės padarykite mėsos kukuliukus ir dėkite juos ant įkaitusios keptuvės. Apkepkite juos iš visų pusių.
Žingsnis 4
Paruoškite pomidorų padažą. Smulkiai supjaustykite antrąjį svogūną. Įkaitinkite kitą keptuvę su augaliniu aliejumi. Į ją sudėkite paruoštą svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą ir dar 1-2 minutes palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Iškeptus ežius perkelkite į pomidorų masę. Supilkite į keptuvę vandenį ir užvirinkite patiekalą. Tada ežiukus uždenkite dangčiu ir palikite troškintis ant silpnos ugnies 20-25 minutes.
Kategorijos