Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su obuolių acto padažu
Kad maltos mėsos ežiukai būtų skanesni ir minkštesni, galite juos virti rūgščiame padaže, pavyzdžiui, su aromatizuotu obuolių actu. Obuolių sidro actas plačiai naudojamas kulinarijoje kaip prieskonis, marinatams gaminti ir maisto produktams mirkyti. O karštose šalyse jis naudojamas vaisiams ir daržovėms skalauti, kad juos dezinfekuotų. Obuolių sidro actas turi konservuojamųjų savybių ir yra puiki kvapioji medžiaga.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite mėsą, grybus, svogūnus ir ryžius, išmaišykite, tada įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius ir druską. Išminkykite ir apkepkite maltinukus. Tada suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą su obuolių actu. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnakus ir kepkite, kol jie taps aromatingi, apie 7 minutes. Supilkite pomidorų sultis, pavirkite 10 minučių, įpilkite obuolių acto, Kajeno pipirų, druskos ir muskato riešuto. Kartu troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Sudėkite ežius į multicookerį ir supilkite padažą. Uždarykite ir nustatykite "Troškinimo" programą 40 minučių.
Kategorijos