Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su perlais
Ežiukai su perlovka yra sotus patiekalas, paruoštas iš maltos mėsos, kruopų ir daržovių. Patiekalas ne tik pasotina organizmą, bet ir pamaitina jį naudingomis medžiagomis. Perlinės kruopos puikiai tinka žmonėms, sergantiems išemine širdies liga, žarnyno ligomis ir silpnu imunitetu. Jų vartojimas taip pat sumažina piktybinių navikų ir su nervų sistema susijusių ligų riziką. Be to, kruopos labai naudingos nėščioms ir žindančioms moterims.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, prieš tai paruoštas perlines kruopas ir tarkuotą svogūną. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, tada kruopščiai išmaišykite. Į tą patį dubenį įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Morkas ir likusį ketvirtadalį svogūno supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite daržoves. Po 5 minučių į masę įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų ir išmaišykite. Tada užpilkite ingredientus vandeniu. Maišykite, kol mišinys užvirs. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Palikite ežiukus kepti. Iš paruoštos maltos mėsos ir perlinių grybų suformuokite vienodus nedidelius rutuliukus. Sudėkite mėsos kukuliukus ant kepimo skardos, tada užpilkite ant jų paruoštą padažą, kad jis visiškai padengtų ežiukus. Dėkite kepimo skardą į 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 50-60 minučių.
Kategorijos