Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su pesto padažu
Mėsinių ežių skonis ir aromatas labai priklauso nuo padažo ar padažo, kuriame jie buvo ruošiami. Ežiukai su pesto padažu yra labai skanus ir sotus patiekalas, kurį greitai ir lengvai paruošite. Pesto yra tradicinis itališkas padažas, gaminamas iš šviežių bazilikų, alyvuogių aliejaus, sūrio ir kedro riešutų. Aromatingas aštrus padažas įsigeria į maltinukus, suteikia gražią žalią spalvą, gaivumą ir kreminį skonį. Ežiukus su pesto padažu geriausia patiekti su makaronais.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir iškepkite ežiukus. Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, vištienos kiaušinį, česnaką, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus, kiekvieną rutuliuką pamirkykite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite ant jos ežiukus. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimą ir padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 3 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Į svogūnus suberkite miltus, nuolat maišydami kepkite 1 minutę. Į svogūnus supilkite karštą sultinį, nuolat maišydami užvirinkite. Virkite 2 minutes. Supilkite grietinėlę ir pesto padažą ir virkite dar 1 minutę.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus su pesto padažu. Sudėkite ežius į padažą, atsargiai išmaišykite ir uždengę dangčiu ant silpnos ugnies troškinkite 5 minutes.
Kategorijos