Ežiukai su petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su petražolėmis

Apvalius mėsos kotletus su ryžiais, mums žinomus kaip ežiukus, išrado tiurkų tautos. Vėliau šis receptas iškeliavo į Balkanus, iš ten - į Austriją ir kitas šalis. Šis universalus patiekalas, kuris gali būti kepamas, troškinamas ir kepamas, tvirtai įsitvirtino rusų virtuvėje. Ypač populiarūs tokie kotletai buvo sovietmečiu. Skanius ežiukus su petražolėmis galima paruošti tirštame padaže.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su petražolėmis Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite mėsą su ryžiais, petražolėmis, druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Ežiukai su petražolėmis Žingsnis 2
Paruoškite tirštą padažą. Keptuvėje aliejuje apkepkite svogūną, morkas ir saldžiąją papriką, kas 3 minutes pakaitomis šia tvarka dėliodami daržoves. Sudėkite pomidorus ir kečupą. Sudėkite mišinį į trintuvo dubenį, susmulkinkite iki tyrės, perkelkite atgal į keptuvę. Supilkite miltus. Kruopščiai maišydami, dalimis supilkite vandenį. Troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Ežiukai su petražolėmis Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su petražolėmis. Sudėkite ežiukus į formą, užpilkite tirštu padažu. Uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos