Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su petražolėmis
Apvalius mėsos kotletus su ryžiais, mums žinomus kaip ežiukus, išrado tiurkų tautos. Vėliau šis receptas iškeliavo į Balkanus, iš ten - į Austriją ir kitas šalis. Šis universalus patiekalas, kuris gali būti kepamas, troškinamas ir kepamas, tvirtai įsitvirtino rusų virtuvėje. Ypač populiarūs tokie kotletai buvo sovietmečiu. Skanius ežiukus su petražolėmis galima paruošti tirštame padaže.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite mėsą su ryžiais, petražolėmis, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite tirštą padažą. Keptuvėje aliejuje apkepkite svogūną, morkas ir saldžiąją papriką, kas 3 minutes pakaitomis šia tvarka dėliodami daržoves. Sudėkite pomidorus ir kečupą. Sudėkite mišinį į trintuvo dubenį, susmulkinkite iki tyrės, perkelkite atgal į keptuvę. Supilkite miltus. Kruopščiai maišydami, dalimis supilkite vandenį. Troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su petražolėmis. Sudėkite ežiukus į formą, užpilkite tirštu padažu. Uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Kategorijos