Ežiukai su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su pienu

Ežiukai grietinėlės padaže būna minkšti, sotūs, bet gana kaloringi. Kad patiekalas būtų lengvesnis, ežius galite virti ne su grietinėle, o su pienu. Kad grūdų grūdeliai iš tiesų atrodytų kaip adatėlės, kotletus virkite su ilgagrūdžiais ryžiais. Šioje veislėje yra nedaug krakmolo, dėl to gerai išlaikoma jų forma.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su pienu Žingsnis 1
Ryžius išvirkite iki pusiau išvirusių. Užvirinkite vandenį ir 5-7 minutes virkite ryžius ant didelės ugnies.

Žingsnis 2

Ežiukai su pienu Žingsnis 2
Paruoškite maltos mėsos ežiams. Į mėsą sudėkite svogūną, ryžius, prieskonius ir druską. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai su pienu Žingsnis 3
Paruoškite pieno padažą. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Supilkite miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite sviestą ir pieną. Virkite 10 minučių nuolat maišydami. Pagardinkite trupučiu druskos.

Žingsnis 4

Ežiukai su pienu Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus su pienu. Iš maltos mėsos pagaminkite apvalius kotletus. Dėkite į keptuvę su pieno padažu. Troškinkite 30 minučių, retkarčiais apversdami ežiukus iš kitos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos