Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su pienu
Ežiukai grietinėlės padaže būna minkšti, sotūs, bet gana kaloringi. Kad patiekalas būtų lengvesnis, ežius galite virti ne su grietinėle, o su pienu. Kad grūdų grūdeliai iš tiesų atrodytų kaip adatėlės, kotletus virkite su ilgagrūdžiais ryžiais. Šioje veislėje yra nedaug krakmolo, dėl to gerai išlaikoma jų forma.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite iki pusiau išvirusių. Užvirinkite vandenį ir 5-7 minutes virkite ryžius ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite maltos mėsos ežiams. Į mėsą sudėkite svogūną, ryžius, prieskonius ir druską. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pieno padažą. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Supilkite miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite sviestą ir pieną. Virkite 10 minučių nuolat maišydami. Pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus su pienu. Iš maltos mėsos pagaminkite apvalius kotletus. Dėkite į keptuvę su pieno padažu. Troškinkite 30 minučių, retkarčiais apversdami ežiukus iš kitos pusės.
Kategorijos