Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su pomidorų padažu
Ežiukai - nesudėtingas, bet labai skanus patiekalas, kurį galima padaryti dar minkštesnį ir sultingesnį įpylus pomidorų padažo. Pomidoras yra vienas populiariausių produktų pasaulyje, šiandien išvesta daugiau kaip 10 tūkst. pomidorų veislių. Įdomu tai, kad, be maisto gaminimo, pomidorų padažas aktyviai naudojamas ir kitose buities srityse - pavyzdžiui, dėl savo rūgštingumo jis puikiai valo varinius puodus ir papuošalus.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus. Sumaišykite ir iš maltos mėsos suformuokite 8 rutuliukus. Juos iš abiejų pusių apvoliokite miltuose ir kepkite gilioje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje, kol paruduos. Perkelkite juos į lėkštę.
Žingsnis 2
Troškinkite ežius su pomidorų padažu. Likusiame aliejuje pakepinkite morkas, kol suminkštės, tada supilkite padažą ir troškinkite 5 minutes. Paruoštus ežius sudėkite vienu sluoksniu į keptuvę su padažu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Tada ežiukus apverskite ir troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos