Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su Provanso žolelėmis
Paruoškite pikantiškus ežio mėsos kukulius su subtiliu Provanso žolelių skoniu. Provanso žolelių prieskonius daugiausia sudaro rozmarinai, bazilikai, šalavijai, mėtos, čiobreliai, raudonėliai ir mairūnai. Visos šios žolelės auga Prancūzijos pietuose, Provanso regione, kuris davė pavadinimą visame pasaulyje paplitusiems prieskoniams. Būtent Prancūzijoje 1970 m. didmenininkai sugalvojo derinti prieskonines žoleles, jas smulkinti ir pardavinėti kaip paruoštą mišinį.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir įdarą. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, mėsos prieskonius ir druską. Sudėkite ryžius ir žoleles. Kepimo indą arba kepimo skardą ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Įdarui sumaišykite ir sumaišykite majonezą, grietinę ir vandenį.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite ant kepimo skardos. Supilkite įdarą ant ežiukų ir dėkite į orkaitę. Kepkite ežiukus su Provanso žolelėmis 170 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių, kol jie taps auksiniai.
Kategorijos