Ežiukai su raudonaisiais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su raudonaisiais svogūnais

Ežiukai su raudonaisiais svogūnais yra sultingas patiekalas, paruoštas iš maltos kiaulienos ir ryžių. Jį papildo apetitą žadinantis padažas, kurį sudaro švelni grietinė ir aromatinga pomidorų pasta. Raudonuosiuose svogūnuose yra daug maistinių medžiagų, kurios ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir palaiko veiksmingą daugelio organų veiklą. Pavyzdžiui, jodas saugo organus nuo priešlaikinio senėjimo, o magnis palankiai veikia nervų sistemą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su raudonaisiais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo pagrindą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus lengvai apkepkite raudonąjį svogūną. Sudėkite faršą į dubenį, suberkite svogūnus, ryžius, kiaušinį, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiukai su raudonaisiais svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite morkas. Į dubenį supilkite pomidorų sultis. Sudėkite pomidorų pastą, grietinę, keptas morkas, miltus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad miltai visiškai ištirptų. Supilkite į padažą vandenį ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai su raudonaisiais svogūnais Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę, užpilkite padažu. Indą uždenkite dangčiu, palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite ežius dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos