Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su raudonaisiais svogūnais
Ežiukai su raudonaisiais svogūnais yra sultingas patiekalas, paruoštas iš maltos kiaulienos ir ryžių. Jį papildo apetitą žadinantis padažas, kurį sudaro švelni grietinė ir aromatinga pomidorų pasta. Raudonuosiuose svogūnuose yra daug maistinių medžiagų, kurios ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir palaiko veiksmingą daugelio organų veiklą. Pavyzdžiui, jodas saugo organus nuo priešlaikinio senėjimo, o magnis palankiai veikia nervų sistemą.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo pagrindą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus lengvai apkepkite raudonąjį svogūną. Sudėkite faršą į dubenį, suberkite svogūnus, ryžius, kiaušinį, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite morkas. Į dubenį supilkite pomidorų sultis. Sudėkite pomidorų pastą, grietinę, keptas morkas, miltus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad miltai visiškai ištirptų. Supilkite į padažą vandenį ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę, užpilkite padažu. Indą uždenkite dangčiu, palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite ežius dar 30 minučių.
Kategorijos