Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su raudonosiomis pupelėmis
Raudonosios pupelės yra vienas sveikiausių maisto produktų žmogaus mityboje. Pirmą kartą jos tapo žinomos Peru, iš kur vėliau paplito visame pasaulyje. Pupelės yra lengvai virškinami baltymai, kurie yra puiki alternatyva mėsai. Ežiukai su raudonosiomis pupelėmis - tai vegetariška apetitą žadinančio patiekalo, į kurį įeina sveikos pupelės ir daržovės, versija. Beje, praeityje pupelės buvo naudojamos ne tik kaip maistas. Iš jos žiedų buvo gaminami vainikai ir jais puošiami namai.
Žingsnis 1
Sumaišykite maltiniams skirtus ingredientus. Iš anksto paruoštas pupeles sudėkite į blenderio dubenį ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Tada gautą masę perkelkite į dubenį, sudėkite svogūną, česnaką ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su pupelėmis. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir palikite įkaisti. Tuo pat metu iš maltos mėsos suformuokite nedidelius apvalius rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę ir kepkite 3-4 minutes. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir pomidorų padažą, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ežius dar 5 minutes.
Kategorijos