Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su rudaisiais ryžiais
Ežiukai su rudaisiais ryžiais - patiekalas tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Rudieji (laukiniai) ryžiai - tai rudos spalvos ryžiai, nuo kurių nepašalintas lukštas. Juose yra daugiausia naudingų medžiagų - vitaminų, mineralų, ląstelienos. Skirtingai nuo baltųjų ryžių, ruduosius ryžius reikia ilgiau virti. Net ir ilgiau verdant grūdai išlieka kieti. Tačiau jie pasižymi šiek tiek saldžiu skoniu su riešutų natomis. Ežiams su rudaisiais ryžiais geriau naudoti liesą mėsą, pavyzdžiui, jautieną.
Žingsnis 1
Paruoškite ruduosius ryžius. Ryžių grūdus suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 20 min. vidutinio stiprumo vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Periodiškai pamaišykite. Tada nusausinkite juos sietelyje ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Atvėsusius ryžius sumaišykite su malta mėsa, svogūnais, kiaušiniais ir morkomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, gerai išminkykite ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Sumaišykite pomidorų sultis su grietine, gerai išmaišykite. Pusgaminius sudėkite ant kepimo skardos, užpilkite juos grietine ir pomidorų padažu, skardą uždenkite folija. Padarykite keletą nedidelių skylučių garams išeiti ir 35-45 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos