Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su ryžiais ir sūrio padažu
Mėsos ežiams su ryžiais gaminti tinka visų rūšių malta mėsa - nuo mėsos iki žuvies. Pavyzdžiui, iš vištienos faršo pagaminsite švelnius ir lengvus ežiukus, kurie dėl liesos vištienos ir mažai kaloringų ryžių tiks dietoms ir vaikams. Kad vištienos ežiukai būtų ne tik sveiki, bet ir sultingi, troškinkite juos apetitą žadinančiame grietinėlės ir tarkuoto sūrio padaže. Pikantiškos žolelės suteiks vištienos ežiukams gardų skonį.
Žingsnis 1
Sumaišykite ežiukams skirtus ingredientus. Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir virtus ryžius. Į maltą vištieną suberkite smulkintą svogūną, miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, raudonėlius ir čiobrelius. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite grietinėlę ir krakmolą į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais, druska ir tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies kepkite ežiukus iš abiejų pusių 5-6 minutes. Tada užpilkite ant jų grietinėlės ir sūrio padažą, uždarykite dangtį ir troškinkite 25 minutes, kai užvirs ant silpnos ugnies.
Kategorijos