Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su ryžių makaronais
Ryžių makaronai yra neatsiejama Azijos virtuvės dalis. Jų dedama į sriubas, salotas, užkandžius ir daugelį kitų patiekalų. Paprastai makaronus sudaro ryžių miltai ir vanduo, tačiau dažnai yra receptų su kitais priedais. Ežiukai su ryžių makaronais - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas su minkštais mėsos rutuliukais, kvapniu padažu ir skaidrių kiniškų makaronų garnyru. Jie būna labai sultingi, skanūs ir kartu sveiki.
Žingsnis 1
Suformuokite ežiukus. Sudėkite kalakutienos gabalėlius į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Perkelkite maltą mėsą į gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite ryžius, svogūną, morką ir kiaušinį ir gerai išmaišykite. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir papipirinkite, dar kartą išmaišykite. Iš mėsos pagrindo suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, sudėkite juos į formą.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių. Tuo pat metu atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą ir vandenį. Padažą supilkite ant formos su ežiukais. Dėkite ežiukus kepti 35-40 minučių. Likus 4-5 minutėms iki ežiukų kepimo pabaigos, į ežiukus sudėkite makaronus, lengvai išmaišykite ir patiekalą baigkite kepti.
Kategorijos