Ežiukai su saldžiu aitriųjų paprikų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su saldžiu aitriųjų paprikų padažu

Vaikystėje mėgstami ežiuko kotletai pagal nuo sovietmečio laikų nusistovėjusią tradiciją gaminami pomidorų arba grietinėlės padaže. Tais metais parduotuvėse produktai nebuvo tokie įvairūs kaip dabar. Todėl į padažus buvo dedami prieinamiausi iš jų - pomidorų pasta, pienas, grietinėlė. Šiandien gastronominis pasirinkimas yra didžiulis. Galite drąsiai imtis kulinarinių eksperimentų. Pavyzdžiui, virti ežius su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su saldžiu aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 1
Paruoškite saldų aitriųjų paprikų padažą. Sutrinkite česnaką ir pipirus blenderiu. Pagardinkite druska ir vyno actu. Vėl sumaišykite blenderiu. Supilkite mišinį į puodą, įpilkite pusę vandens. Užvirinkite iki virimo. Supilkite cukrų. Sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 8-10 minučių. Atskieskite likusiu vandeniu. Kukurūzų miltus atskieskite nedideliame kiekyje vandens (50-70 ml) ir supilkite į padažą. Virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Ežiukai su saldžiu aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, ryžius, druską ir pipirus. Išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius kotletukus. Kepkite ežiukus aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos. Į keptuvę supilkite paruoštą saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos