Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su saldžiu aitriųjų paprikų padažu
Vaikystėje mėgstami ežiuko kotletai pagal nuo sovietmečio laikų nusistovėjusią tradiciją gaminami pomidorų arba grietinėlės padaže. Tais metais parduotuvėse produktai nebuvo tokie įvairūs kaip dabar. Todėl į padažus buvo dedami prieinamiausi iš jų - pomidorų pasta, pienas, grietinėlė. Šiandien gastronominis pasirinkimas yra didžiulis. Galite drąsiai imtis kulinarinių eksperimentų. Pavyzdžiui, virti ežius su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite saldų aitriųjų paprikų padažą. Sutrinkite česnaką ir pipirus blenderiu. Pagardinkite druska ir vyno actu. Vėl sumaišykite blenderiu. Supilkite mišinį į puodą, įpilkite pusę vandens. Užvirinkite iki virimo. Supilkite cukrų. Sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 8-10 minučių. Atskieskite likusiu vandeniu. Kukurūzų miltus atskieskite nedideliame kiekyje vandens (50-70 ml) ir supilkite į padažą. Virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, ryžius, druską ir pipirus. Išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius kotletukus. Kepkite ežiukus aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos. Į keptuvę supilkite paruoštą saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-25 min.
Kategorijos