Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su sojų padažu
Aštrus sojų padažas nebūtinai turi būti naudojamas tik su sušiais, nes iš sojų padažo dažnai gaminamas aromatingas padažas daugeliui mėsos ir daržovių patiekalų. Ne išimtis ir mėsos ežiai su ilgagrūdžiais ryžiais, kurių skonis taps daug intensyvesnis, kai jie bus pamirkyti sojų padaže su pomidorų pasta. Sojos ir pomidorų padaže troškinti ežiai tinka prie bet kokio garnyro, o patį padažą galima naudoti bulvėms, spagečiams ir virtiems ryžiams gardinti.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį, įmuškite į ją vištos kiaušinį, supilkite miltus, suberkite ryžius, druską ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai minkykite faršą 10-15 minučių iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir 5-6 minutes maišydami medine mentele pakepinkite svogūną ir imbierą. Sudėkite pomidorų pastą, druską ir cukrų, gerai išmaišykite, tada supilkite sojų padažą. Padažą šiek tiek pavirkite ant silpnos ugnies ir įpilkite vandens.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Atskiroje storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Iš maltos mėsos rankomis suformuokite vienodus maždaug 4 cm skersmens rutuliukus. Kepkite juos keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės, tada užpilkite pomidorų ir sojos padažu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ežiukus 30 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos