Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su šonine
Šoninė arba krūtininė ne tik suteikia ežiukams puošnesnę išvaizdą, bet ir malonų rūkytos mėsos skonį. Plonais griežinėliais supjaustytas bekonas gali būti žalio rūkymo, rūkytas ir virtas arba nerūkytas. Daržovių, grūdų ar makaronų garnyrai idealiai tinka ežiukams su šonine. Pavyzdžiui, bulvių košė, trintos mišrios daržovės (bulvės, morkos, salierų stiebai ar šakniavaisiai), žiedinių kopūstų ar brokolių košė, žaliųjų žirnelių košė su mėtomis, pupelių košė ir spagečiai ar kapelinai.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, svogūną, česnaką, universalius prieskonius, druską ir kiaušinį. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Kiekvieną ežiuką apvyniokite šoninės juostele. Šoninės kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją ežiukus ir kepkite juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos