Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su soromis
Ežiai laikomi sotu ir gana kaloringu patiekalu. Kad kotletai būtų lengvesni, ežiukus galite virti su garuose virtais soromis. Šie grūdai pasižymi nuostabiomis savybėmis. Įrodyta, kad soros, nepaisant to, kad jų sudėtyje yra 60 % angliavandenių, pasižymi lipotropiniu poveikiu. Tai reiškia, kad ji neleidžia kauptis riebalų pertekliui. Be to, kruopos iš organizmo šalina toksines medžiagas. Turi daug fluoro, silicio ir vario. Ežiukai su soromis ruošiami taip pat, kaip ir su ryžiais. Kruopos kotletams turėtų būti šiek tiek nepervirtos.
Žingsnis 1
Pasigaminkite maltos mėsos. Sumalkite mėsą per mėsmalę su svogūnais ir česnakais. Druska ir pipirai.
Žingsnis 2
Paruoškite soras. Užvirinkite vandenį ir proso miltus emaliuotame dubenyje. Nusunkite vandenį. Įpilkite šviežio vandens ir vėl užvirinkite. Sumažinkite kaitrą. Maišydami virkite 10 minučių. Šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežius su soromis. Sumaišykite maltą jautieną su kiaušiniu ir soromis. Suformuokite apvalius rutuliukus. 35-40 min. virkite garuose.
Kategorijos