Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su spagečiais
Ežiukai su spagečiais - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas iš švelnios mėsos, prinokusių daržovių ir kvapnių prieskonių. Dėl pomidorų, kurie puikiai dera su šiek tiek neryškiais spagečiais, patiekalas tampa sultingas, o muskato riešutas, balansuojantis su čiobreliais, suteikia patiekalui malonų pikantišką poskonį. Beje, itališkas žodis "spageti" verčiamas kaip "siūlas, virvelė", kurį šie makaronai ir primena.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pagrindą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite pusę svogūno ir česnako, kepkite daržoves, kol jos visiškai iškeps. Į dubenį sudėkite dviejų rūšių maltą mėsą, ryžius, keptas daržoves, rikotą, kiaušinį, džiūvėsėlius, du trečdalius tarkuoto parmezano, čiobrelius, sojų padažą, 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos ir pankolį. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sudėkite ant jos ežiukus ir švelniai apkepkite juos iš visų pusių. Rutuliukus sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų padažą. Į keptuvę, kurioje kepė ežiai, įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite likusį svogūną ir česnaką ir kepkite, kol iškeps. Tada į ingredientus sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą, užvirinkite mišinį.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Į keptuvę su pomidorų padažu sudėkite prieš tai iškeptus ežiukus ir atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir palikite ežiukus troškintis 15-25 minutes.
Kategorijos