Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su sultiniu
Ežiukai sultinyje verdami greitai, todėl gaunamas skanus ir sotus sultinys su sotiais ir apetitą žadinančiais ryžių ir mėsos kukuliais. Į maltą mėsą geriau įdėti pusiau virtų ryžių, kad ežiukai būtų sultingesni. Kad sultinys būtų sodresnis ir aromatingesnis, į jį įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų, žolelių, šaknų, taip pat pagal skonį galima įpilti pomidorų pastos ar kitokio padažo. Paruoštą patiekalą pabarstykite šviežiomis arba džiovintomis krapų ir petražolių žolelėmis. Ežius sultinyje patiekite su skrebučiais arba pyragais.
Žingsnis 1
Suformuokite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, pusę svogūno, kiaušinį, ryžius, universalius prieskonius, druską ir česnaką. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Išvirkite ežius. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite ežius, įmeskite lauro lapą ir pipirų žirnelius, virkite po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies 12 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Likusį svogūną ir morkas 5 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite kepinius į sultinį, pagal skonį pasūdykite ir troškinkite ežius dar 3 minutes.
Kategorijos