Ežiukai su sultiniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su sultiniu

Ežiukai sultinyje verdami greitai, todėl gaunamas skanus ir sotus sultinys su sotiais ir apetitą žadinančiais ryžių ir mėsos kukuliais. Į maltą mėsą geriau įdėti pusiau virtų ryžių, kad ežiukai būtų sultingesni. Kad sultinys būtų sodresnis ir aromatingesnis, į jį įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų, žolelių, šaknų, taip pat pagal skonį galima įpilti pomidorų pastos ar kitokio padažo. Paruoštą patiekalą pabarstykite šviežiomis arba džiovintomis krapų ir petražolių žolelėmis. Ežius sultinyje patiekite su skrebučiais arba pyragais.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
63 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su sultiniu Žingsnis 1
Suformuokite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, pusę svogūno, kiaušinį, ryžius, universalius prieskonius, druską ir česnaką. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su sultiniu Žingsnis 2
Išvirkite ežius. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite ežius, įmeskite lauro lapą ir pipirų žirnelius, virkite po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies 12 minučių.

Žingsnis 3

Ežiukai su sultiniu Žingsnis 3
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Likusį svogūną ir morkas 5 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite kepinius į sultinį, pagal skonį pasūdykite ir troškinkite ežius dar 3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos