Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su sūrio padažu
Ežiukai yra universalus patiekalas, kurį galima patiekti ant stalo net be garnyro. Kotletuose yra mėsos, grūdų, žolelių ir daržovių. O svarbiausia, kad patiekalas ne kepamas, o troškinamas. Labai skanūs gaunasi ežiukai su sūrio padažu, kuris gaminamas iš lydyto pieno produkto. Įdaras kotletams tinka iš bet kokios mėsos - kiaulienos, avienos, jautienos, paukštienos.
Žingsnis 1
Pasigaminkite maltos mėsos. Į maltą mėsą suberkite ryžius. Sudėkite svogūnus, džiūvėsėlius, kalendrą ir petražoles. Pasūdykite. Įberkite maltų pipirų, hopeli-suneli. Rankomis išminkykite faršą, kuri turi tapti tanki, elastinga.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su sūrio padažu. Iš maltos mėsos suformuokite apvalius paplotėlius, kurių kiekvienas sveria apie 70 g. Sudėkite ežiukus į platų puodą arba gilią keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo beveik visiškai apsemtų kotletus. Įberkite raudonėlio žirnelių pipirų. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Sudėkite lydytą sūrį. Atsargiai paskirstykite jį skystyje. Virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti ežiukus. Miltus sumaišykite su šiltu vandeniu. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite mišinį ant ežiukų. Užvirinkite. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite pastovėti 10 minučių.
Kategorijos