Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su sūriu
Ježikiai yra rusiški europietiškų mėsos kukulių giminaičiai. Pagrindinis skirtumas tarp ježiukų ir mėsos kukulių yra tas, kad šie mėsos kukuliai nebūtinai patiekiami su padažu kaip mėsos kukuliai. O dėl jų kompaktiškos formos ežiukus galite pasigaminti iš anksto ir išsiųsti į šaldiklį. Juos ten galima laikyti 1-2 mėnesius neprarandant skonio. O jei ežiukus gaminsite su sūriu, jie bus neįtikėtinai sultingi bet kada, kai norėsite juos valgyti.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Nusausinkite ryžius ir sumaišykite juos su malta mėsa. Įdėkite svogūno, česnako, krapų, miltų, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos padarykite vidutinio dydžio apvalius rutuliukus.
Žingsnis 2
Troškinkite ežiukus. Sudėkite ežiukus į keptuvę ir užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų iki pusės. Troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu 20-25 minutes, vieną kartą apverskite. Supjaustykite lydytą sūrį nedideliais gabalėliais ir sudėkite į ežius. Toliau troškinkite po dangčiu, sumažinę ugnį iki silpnos, dar apie 10 minučių. Krakmolą atskieskite 1 valgomuoju šaukštu vandens ir supilkite į patiekalą. Virkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Kategorijos