Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su sviestu
Sviestas dėl savo sodraus ir tiršto skonio padažams ir padažams gaminti puikiai dera su saulėgrąžų ar alyvuogių aliejumi. Jei padažui gaminti kartu su sviestu naudosite grietinėlę, toks padažas bus labai švelnus ir skanus. Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių, iškepti orkaitėje su šiuo padažu ir apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, bus sultingi, minkšti ir iš įprasto patiekalo taps tikru delikatesu.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukams faršą. Vištienos ir kalakutienos filė supjaustykite stambiais gabalais ir pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu. Ryžius užpilkite vandeniu, įberkite 0,5 šaukštelio druskos, virkite, kol pusiau išvirs, atvėsinkite ir sudėkite į faršą. Į maltinukus įberkite 0,5 šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų krapų ir smulkinto svogūno. Kruopščiai išminkykite faršą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir, nuolat maišydami medine mentele, kepkite 2-3 minutes. Į sviestą ir miltus supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Tada įberkite druskos, žolelių ir vandens. Uždenkite padažą dangčiu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius vienodus rutuliukus ir sudėkite ant kepimo formos dugno. Užpilkite ežiukus padažu ir siųskite juos į orkaitę 20 minučių. Tada išimkite formą, pabarstykite ežiukus tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos