Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su uogiene
Iš daugelio rūšių uogienės galima pagaminti puikų padažą mėsai ir paukštienai. Pavyzdžiui, vyšnių uogienė gali visiškai naujai atskleisti kiaulienos skonį. Malonaus lengvo rūgštingumo uogienė idealiai tinka kepamai ir keptai mėsai, kotletams, mėsos kukuliams ir ežiukams pagardinti. Kiauliena yra riebesnė, o riebalai puikiai dera su rūgštingumu. Todėl toks saldžiarūgštis padažas su uogiene neabejotinai išryškins ir maloniai papildys maltos kiaulienos ežiukų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą ir suformuokite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, česnaką, vištienos kiaušinį, ryžius, druską ir aštriuosius pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir iškepkite ežiukus. Supjaustykite obuolį mažais kubeliais. Sumaišykite vyšnių uogienę, obuolius ir apelsinų sultis. Padažą užpilkite ant ežiukų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos