Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su vaflių trupiniais
Ežiukai vafliniuose pabarstukuose - "purių" šokoladinių pyragėlių su glajumi ir "paslaptimi" tešloje receptas. Pyragėlių skonis ir tekstūra priklauso nuo sviesto kokybės. Rinkitės natūralų sviestą, o ne tepamąjį ar jo turinčius produktus. Sviesto riebumas turėtų būti 72,5-82,5 %. Yra rūšių, kuriose riebalų kiekis sumažintas iki 50 %. Toks sviestas tinka sumuštiniams. Jį sudaro pusė vandens, kuris kepant greitai išgaruoja. Dėl to tešla išeis blanki, o glajus bus skystas.
Žingsnis 1
Paruoškite trynius. Kiaušinius virkite 10 minučių nuo virimo temperatūros. Išimkite lukštus. Išimkite trynį ir sutrupinkite į dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sviestą ir cukrų sutrinkite mikseriu iki vientisos masės. Nuolat plakant supilkite kiaušinio trynį. Įmaišykite grietinę, vanilinį cukrų ir sodą. Dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite torto formas. Iš tešlos suformuokite nedidelę, maždaug šaukšto dydžio bandelę. Į vidų įdėkite 1-2 sultenes. Suspauskite į rutuliuką. Iš visos tešlos padarykite tokius rutuliukus. Dėkite gabalėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Kol pyragaičiai kepa, paruoškite glajų ir pabarstukus. Puode ant kaitlentės ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, cukrų ir kakavą. Išmaišykite, kad susimaišytų. Užvirinkite. Kai glajus pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies. Supilkite į platų dubenį. Atskirame dubenyje sutrupinkite vaflius į trupinius.
Žingsnis 5
Pabaigti ežiukus pabarstyti vafliniais pabarstukais. Kiekvieną pyragą visiškai aptepkite glajumi, tada apvoliokite pabarstukuose. Dėkite į plokščią lėkštę, bet nedėkite vienas ant kito.
Kategorijos