Ežiukai su vaflių trupiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su vaflių trupiniais

Ežiukai vafliniuose pabarstukuose - "purių" šokoladinių pyragėlių su glajumi ir "paslaptimi" tešloje receptas. Pyragėlių skonis ir tekstūra priklauso nuo sviesto kokybės. Rinkitės natūralų sviestą, o ne tepamąjį ar jo turinčius produktus. Sviesto riebumas turėtų būti 72,5-82,5 %. Yra rūšių, kuriose riebalų kiekis sumažintas iki 50 %. Toks sviestas tinka sumuštiniams. Jį sudaro pusė vandens, kuris kepant greitai išgaruoja. Dėl to tešla išeis blanki, o glajus bus skystas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
390 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su vaflių trupiniais Žingsnis 1
Paruoškite trynius. Kiaušinius virkite 10 minučių nuo virimo temperatūros. Išimkite lukštus. Išimkite trynį ir sutrupinkite į dubenį.

Žingsnis 2

Ežiukai su vaflių trupiniais Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sviestą ir cukrų sutrinkite mikseriu iki vientisos masės. Nuolat plakant supilkite kiaušinio trynį. Įmaišykite grietinę, vanilinį cukrų ir sodą. Dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Ežiukai su vaflių trupiniais Žingsnis 3
Paruoškite torto formas. Iš tešlos suformuokite nedidelę, maždaug šaukšto dydžio bandelę. Į vidų įdėkite 1-2 sultenes. Suspauskite į rutuliuką. Iš visos tešlos padarykite tokius rutuliukus. Dėkite gabalėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių. Atvėsinkite.

Žingsnis 4

Ežiukai su vaflių trupiniais Žingsnis 4
Kol pyragaičiai kepa, paruoškite glajų ir pabarstukus. Puode ant kaitlentės ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, cukrų ir kakavą. Išmaišykite, kad susimaišytų. Užvirinkite. Kai glajus pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies. Supilkite į platų dubenį. Atskirame dubenyje sutrupinkite vaflius į trupinius.

Žingsnis 5

Ežiukai su vaflių trupiniais Žingsnis 5
Pabaigti ežiukus pabarstyti vafliniais pabarstukais. Kiekvieną pyragą visiškai aptepkite glajumi, tada apvoliokite pabarstukuose. Dėkite į plokščią lėkštę, bet nedėkite vienas ant kito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos