Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su varške
Varškės ežiukai - tai skanėstas iš švelnios varškės tešlos su traškia plutele, mėgstamas vaikystės desertas, populiarus sovietmečiu. Tokį patiekalą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Rinkdamiesi varškę parduotuvėje pirmenybę teikite produktui vakuuminiame plastikiniame inde. Ant pakuotės turi būti užrašas "varškė", o ne "varškės gaminys". Taip pat privaloma nurodyti riebalų kiekį procentais, jis svyruoja nuo 0 iki 23 %.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą varškės ežiukams. Giliame dubenyje sumaišykite cukrų ir varškę, įmuškite kiaušinį ir druską. Viską gerai išmaišykite šakute. Sudėkite grietinę ir sodą (sodos gesinti nereikia, ji bus gesinama grietinėje). Į varškės masę supilkite miltus, gerai išmaišykite. Tešlą išminkykite rankomis, ji neturi būti lipni.
Žingsnis 2
Formuokite varškės ežiukus. Iš tešlos drėgnomis rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Į atskirą dubenį supilkite manų kruopas. Rutuliukus iš visų pusių pamirkykite manų kruopose ir išdėliokite ant plačios lėkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite keptuvę. Į nedidelę aukštą keptuvę įpilkite pakankamai augalinio aliejaus. Kai jis gerai įkaista, sumažinkite kaitrą iki žemos.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą keptuvėje. Kepkite varškės rutuliukus aliejuje iš visų pusių 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Išimkite ežiukus kepimo žnyplėmis ir atsargiai išdėliokite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. Varškės ežiukus patiekite šiltus.
Kategorijos