Ežiukai su vermišeliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su vermišeliais

Mėsos kukuliai su ryžiais, dar vadinami ežiukais, sovietmečiu buvo vienas populiariausių patiekalų. Skanūs apvalūs kotletai buvo gaminami visur - namuose, valgyklose ir vaikų darželiuose. Nors ežiukai buvo išrasti ne Rusijoje. Kulinarijos istorikai mano, kad kotletai kilo iš tiurkų patiekalo "kyufta", kurį sudarė malta mėsa ir džiovinti vaisiai. Mūsų šalyje ežiukus įprasta gaminti su ryžiais, grikių arba avižų kruopomis. Kaip garnyrą galima išvirti trupinių vermišelių.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Nuplaukite ir virkite, kol jie bus pusiau išvirę: užvirę pasūdykite vandenį ir virkite ryžius 10-12 minučių.

Žingsnis 2

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą suberkite svogūnus, ryžius, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite rankomis iki vientisos, tirštos konsistencijos.

Žingsnis 3

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 3
Pasigaminkite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite mažesnius nei delnas apvalius rutuliukus. Dėkite į kepimo indą aukštais šonais.

Žingsnis 4

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite kefyrą, pomidorų pastą, kiaušinį, druską ir žoleles pagal skonį. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 5
Iškepkite ežiukus. Užpilkite kotletus pomidorų ir kefyro padažu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Žingsnis 6

Ežiukai su vermišeliais Žingsnis 6
Kol kepa ežiukai, paruoškite vermišelius. Užvirinkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos. Įmeskite vermišelius. Išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies atidengę dangtį ne ilgiau kaip 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Išvirusius vermišelius išmeskite ant sietelio, perplaukite šaltu vandeniu. Tada sudėkite į keptuvę su aliejumi. Kepkite 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos