Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su vištienos krūtinėlėmis
Nuo seno tikima, kad vištiena yra geriausias pagalbininkas atkuriant jėgas ir energiją. Visa tai lemia didelis B grupės vitaminų kiekis. Jie palankiai veikia nervų sistemą, palaiko sveiką odą ir stiprina imunitetą. Ežiukai su vištienos krūtinėlėmis - tai nesudėtingas ir kartu labai skanus karštas patiekalas su sultingu pomidorų padažu. Beje, vištiena puikiai tinka mitybos tikslais, nes joje nėra daug kalorijų.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite svogūną ir perkelkite jį į nedidelį indą. Sudėkite maltą vištieną ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Paruoštą masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš vištienos krūtinėlės paruoškite ežiukus. Keptuvę su augaliniu aliejumi pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Tuo pat metu iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus ir pamirkykite juos 1 valgomajame šaukšte miltų. Dėkite ežiukus į keptuvę ir kepkite juos ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol jie bus pusiau iškepę.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Atskirame dubenyje sumaišykite kečupą, vandenį ir 1 valgomąjį šaukštą miltų, gerai išmaišykite. Paruoštą padažą supilkite į ežius, indą uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 30 minučių.
Kategorijos