Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su žaliaisiais pomidorais
Mėsos ežiai su raudonu pomidorų padažu arba pomidorų pasta yra gerai žinomas ir populiarus patiekalas, tačiau jį taip pat galima pagaminti originalų, vietoj raudonų pomidorų įdėjus žalių pomidorų. Daugybė žaliųjų pomidorų veislių tarpusavyje skiriasi žalios spalvos atspalviu, minkštumu ir auginimo būdu. Žalieji pomidorai turi daugiau chlorofilo nei raudonieji ir geltonieji pomidorai, kuris didina hemoglobino kiekį ir gerina imunitetą, ir neturi raudonojo pigmento - likopeno, kuris gali sukelti alergiją.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą kepimui. Sumaišykite maltą jautieną su ryžiais, svogūnais ir morkomis. Įberkite 0,3 šaukštelio druskos. Ugniai atsparią formą ištepkite 0,5 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir lengvai apkepkite juos 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su žaliaisiais pomidorais. Į formą sudėkite maltos mėsos rutuliukus. Ant viršaus sudėkite raudonuosius pomidorus, tada žaliuosius pomidorus, ant jų - saldžiąją papriką. Dėkite ežiukus į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos