Ežiukai su žaliaisiais ridikėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su žaliaisiais ridikėliais

Ridikėliai kilę iš senovės Egipto, o į Europą atkeliavo X amžiuje. Rusijoje iš jo buvo gaminamas patiekalas, vadinamas turia. Ši Rusijoje paplitusi daržovė davė pradžią daugeliui posakių. Pavyzdžiui, "ridikas ne saldesnis už krienus", "Ridikas blogiau už karčius ridikus". Dabar žaliasis ridikas yra būtinas daugelio salotų komponentas. Tačiau jo galima dėti ir į mėsos kukulius su ryžiais - ežiukus. Pasirodys ne tik skanus, bet ir labai sveikas patiekalas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su žaliaisiais ridikėliais Žingsnis 1
Formuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir kiaulieną. Sudėkite kiaušinius, ryžius, svogūnus, paprikas, ridikėlių žiedynus, petražoles, druską, juoduosius ir baltuosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Iš maltos mėsos padarykite rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su žaliaisiais ridikėliais Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kiekvieną rutuliuką pamerkite į džiūvėsėlius. Dėkite rutuliukus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos