Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su žaliaisiais ridikėliais
Ridikėliai kilę iš senovės Egipto, o į Europą atkeliavo X amžiuje. Rusijoje iš jo buvo gaminamas patiekalas, vadinamas turia. Ši Rusijoje paplitusi daržovė davė pradžią daugeliui posakių. Pavyzdžiui, "ridikas ne saldesnis už krienus", "Ridikas blogiau už karčius ridikus". Dabar žaliasis ridikas yra būtinas daugelio salotų komponentas. Tačiau jo galima dėti ir į mėsos kukulius su ryžiais - ežiukus. Pasirodys ne tik skanus, bet ir labai sveikas patiekalas.
Žingsnis 1
Formuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir kiaulieną. Sudėkite kiaušinius, ryžius, svogūnus, paprikas, ridikėlių žiedynus, petražoles, druską, juoduosius ir baltuosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Iš maltos mėsos padarykite rutuliukus.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kiekvieną rutuliuką pamerkite į džiūvėsėlius. Dėkite rutuliukus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių 20 minučių.
Kategorijos