Publikavimo data: 2024-05-25
Falafelių salotos
Falafeliai - populiarus vegetariškas patiekalas, tai giliai kepti žirnių rutuliukai su prieskoniais. Patiekiami kaip atskiras patiekalas, taip pat naudojami karštiems patiekalams, salotoms ir užkandžiams gaminti. Salotos su falafeliais yra labai skanios ir neįprastos. Šviežios sultingos daržovės ir sezamų pastos pagrindu pagamintas padažas puikiai papildo žirnių "mėsos kukuliukus". Šios salotos ypač patiks vegetarams ir pasninkaujantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite falafelius. Tam supjaustykite baltąjį svogūną mažais gabalėliais. Česnako skiltelę supjaustykite į kelias dalis.
Žingsnis 2
Nusausinkite avinžirnius. Į avinžirnius suberkite svogūnus, česnakus, prieskonius, druską, kepimo miltelius ir tahiną. Viską sutrinkite panardinamuoju trintuvu, kol pasidarys tyrė.
Žingsnis 3
Į avinžirnių mišinį įberkite kalendrų lapų ir vėl viską susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 4
Iš gautos masės suformuokite nedidelius falafelių rutuliukus.
Žingsnis 5
Keptuvėje arba mažame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Maišydami kepkite falafeles 1-2 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 6
Paruoštus falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, tahiną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir maltus juoduosius pipirus. Jei reikia, pagardinkite druska.
Žingsnis 8
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 9
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 10
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 11
Rankomis suplėšykite aisbergo salotas ir sudėkite į didelę plokščią lėkštę. Sudėkite papriką, raudonąjį svogūną ir vyšninius pomidorus. Perpjaukite falafelius per pusę ir sudėkite ant daržovių. Apšlakstykite salotas padažu ir papuoškite smulkinta kalendra. Mėgaukitės!
Kategorijos