Feijoada su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Feijoada su kiauliena

"Feijoadą" sugalvojo į Europą atvežti vergai. Iš pradžių ji buvo gaminama iš pupelių ir kiaulienos likučių. Laikui bėgant portugalai patobulino šį receptą. Šiandien šis patiekalas turi daugybę gaminimo variantų. Dėl pupelių jis yra labai sotus, o mėsa ir prieskoniai suteikia skoniui sodrumo.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Feijoada su kiauliena Žingsnis 1
Nuplaukite pupeles. Kiaulieną ir jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite pupeles į puodą ir sudėkite supjaustytą mėsą. Dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į puodą. Viską užpilkite vandeniu ir virkite 90 minučių.

Žingsnis 2

Feijoada su kiauliena Žingsnis 2
Lašinius ir šoninę supjaustykite griežinėliais, o rūkytą dešrą - vidutinio dydžio kvadratėliais. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją mėsos produktus. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, o česnaką išspauskite per presą. Sudėkite svogūnus ir česnakus į keptuvę. Aitriąją papriką nulupkite nuo sėklų ir sudėkite į keptuvę prie likusių ingredientų. Kepkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Feijoada su kiauliena Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę. Iš puodo su pupelėmis paimkite puodelį sultinio ir supilkite į keptuvę. Porą minučių pakaitinkite visus ingredientus.

Žingsnis 4

Feijoada su kiauliena Žingsnis 4
Po 90 minučių į puodą įdėkite kepsnį ir šonkauliukus. Pagal skonį pasūdykite ir troškinkite, kol visi produktai bus paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos