Publikavimo data: 2025-08-19
Feijoada su kiauliena
"Feijoadą" sugalvojo į Europą atvežti vergai. Iš pradžių ji buvo gaminama iš pupelių ir kiaulienos likučių. Laikui bėgant portugalai patobulino šį receptą. Šiandien šis patiekalas turi daugybę gaminimo variantų. Dėl pupelių jis yra labai sotus, o mėsa ir prieskoniai suteikia skoniui sodrumo.
Žingsnis 1
Nuplaukite pupeles. Kiaulieną ir jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite pupeles į puodą ir sudėkite supjaustytą mėsą. Dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į puodą. Viską užpilkite vandeniu ir virkite 90 minučių.
Žingsnis 2
Lašinius ir šoninę supjaustykite griežinėliais, o rūkytą dešrą - vidutinio dydžio kvadratėliais. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją mėsos produktus. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, o česnaką išspauskite per presą. Sudėkite svogūnus ir česnakus į keptuvę. Aitriąją papriką nulupkite nuo sėklų ir sudėkite į keptuvę prie likusių ingredientų. Kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę. Iš puodo su pupelėmis paimkite puodelį sultinio ir supilkite į keptuvę. Porą minučių pakaitinkite visus ingredientus.
Žingsnis 4
Po 90 minučių į puodą įdėkite kepsnį ir šonkauliukus. Pagal skonį pasūdykite ir troškinkite, kol visi produktai bus paruošti.
Kategorijos