Publikavimo data: 2025-08-18
Feijoada su rūkyta vištiena.
Feijoada, patiekalas tokiu originaliu pavadinimu, kilęs iš tolimos Brazilijos praeities. Viena iš patiekalo kilmės versijų teigia, kad jį išrado vergai. Netgi patiekalo pavadinimas siejasi su Brazilijoje vartojamu žargoniniu žodžiu, reiškiančiu tamsaus gymio žmones. Ir visa tai todėl, kad į originalų receptą įeina Lotynų Amerikoje augančios juodos spalvos pupelės. Pagal originalų receptą feijoada gamyboje buvo naudojama tik kiauliena. Tačiau šiuolaikiniuose receptuose galima naudoti bet kokią kitą mėsą.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, maždaug pupelės grūdo dydžio arba šiek tiek didesniais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką išspauskite per presą. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite svogūną bei česnaką. Kepkite, kol svogūnų gabaliukai taps permatomi.
Žingsnis 2
Į svogūnus ir česnakus sudėkite supjaustytą mėsą. Maišydami kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą. Išmaišykite ir troškinkite dar dvi-tris minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną ir išvirtas pupeles. Pagal skonį pagardinkite raudonėliais, padažu, pipirais ir druska. Išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Tai viskas. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos