Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže

Klasikinis makaronų, keptos maltos mėsos ir pomidorų padažo derinys nepaliks abejingų. Šiame recepte naudojami ilgi plokšti makaronai, vadinami fettuccini, tačiau juos galite pakeisti spagečiais ar bet kokiais kitais makaronais. Patiekalas dėl to tikrai nenukentės. Šio recepto privalumas tas, kad patiekalas gaminamas vienoje keptuvėje. Makaronai verdami tiesiai padaže. Fettuccini makaronai su malta mėsa pomidorų padaže yra skanus ir sotus patiekalas vakarienei.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką.

Žingsnis 3

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 3
Nulupkite pomidorų odelę ir juos nuplikykite. Pomidorų apačioje padarykite kryžminius pjūvius. Pomidorus 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį ir iš karto perkelkite į ledinį vandenį. Pamatysite, kaip nuo pomidorų pradės luptis odelės. Ją pašalinkite.

Žingsnis 4

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 6
Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 7

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite pomidorus, aitriąją papriką, papriką ir žoleles. Išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.

Žingsnis 8

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 8
Sudėkite maltą mėsą, mentele ją gerai susmulkinkite į mažus gabalėlius ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 9

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 9
Į keptuvę įpilkite šaukštą pomidorų kečupo ir išmaišykite.

Žingsnis 10

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 10
Viską užpilkite stikline šalto vandens, palaukite, kol užvirs, ir sudėkite fettuccini. Atsargiai mentele išvyniokite lizdus ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Uždenkite makaronus dangčiu ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 11

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 11
Pagal skonį pagardinkite makaronus druska ir pipirais. Jei padažas per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus, kad neutralizuotumėte rūgštingumą.

Žingsnis 12

Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže Žingsnis 12
Patiekite patiekalą papuošę šviežiais baziliko lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos