Publikavimo data: 2024-03-27
Fettuccini su malta mėsa pomidorų padaže
Klasikinis makaronų, keptos maltos mėsos ir pomidorų padažo derinys nepaliks abejingų. Šiame recepte naudojami ilgi plokšti makaronai, vadinami fettuccini, tačiau juos galite pakeisti spagečiais ar bet kokiais kitais makaronais. Patiekalas dėl to tikrai nenukentės. Šio recepto privalumas tas, kad patiekalas gaminamas vienoje keptuvėje. Makaronai verdami tiesiai padaže. Fettuccini makaronai su malta mėsa pomidorų padaže yra skanus ir sotus patiekalas vakarienei.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Nulupkite pomidorų odelę ir juos nuplikykite. Pomidorų apačioje padarykite kryžminius pjūvius. Pomidorus 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį ir iš karto perkelkite į ledinį vandenį. Pamatysite, kaip nuo pomidorų pradės luptis odelės. Ją pašalinkite.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite pomidorus, aitriąją papriką, papriką ir žoleles. Išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite maltą mėsą, mentele ją gerai susmulkinkite į mažus gabalėlius ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę įpilkite šaukštą pomidorų kečupo ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Viską užpilkite stikline šalto vandens, palaukite, kol užvirs, ir sudėkite fettuccini. Atsargiai mentele išvyniokite lizdus ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Uždenkite makaronus dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 11
Pagal skonį pagardinkite makaronus druska ir pipirais. Jei padažas per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus, kad neutralizuotumėte rūgštingumą.
Žingsnis 12
Patiekite patiekalą papuošę šviežiais baziliko lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais.
Kategorijos