Publikavimo data: 2024-06-13
Filė su terijakio padažu
Teriyaki padažas tradiciškai patiekiamas su japoniškais patiekalais, tačiau niekas netrukdo šio tamsaus, saldžiai sūraus ir šiek tiek rūgštaus padažo naudoti mėsos kotletams marinuoti. Dėl terijakio marinato mėsa tampa ne tik aromatingesnė, bet ir daug minkštesnė, nes šis padažas gerai suminkština mėsos skaidulas. Štai kodėl terijakio padažas yra puikus pasirinkimas marinuojant jautieną, nes būtent jautiena dažnai būna kieta, priešingai nei pieniška veršiena ar riebi kiauliena.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supilkite cukrų į dubenį ir supilkite citrinos sultis. Paspauskite česnaką ir sudėkite į citrinos sultis bei cukrų. Supilkite terijakio padažą, alyvuogių aliejų, druską ir gerai išmaišykite marinatą.
Žingsnis 2
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Jautieną supjaustykite 1,5 cm storio kepsniais. Mėsą iš abiejų pusių pagardinkite mediniu plaktuku. Sudėkite mėsą į dubenį su marinatu, gerai išmaišykite, kad visi jautienos gabaliukai pasidengtų marinatu, uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 1 valandą.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite kotletus į marinatą ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 5-6 minutes, stengdamiesi, kad mėsa nesudegtų.
Kategorijos