Filė su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Filė su terijakio padažu

Teriyaki padažas tradiciškai patiekiamas su japoniškais patiekalais, tačiau niekas netrukdo šio tamsaus, saldžiai sūraus ir šiek tiek rūgštaus padažo naudoti mėsos kotletams marinuoti. Dėl terijakio marinato mėsa tampa ne tik aromatingesnė, bet ir daug minkštesnė, nes šis padažas gerai suminkština mėsos skaidulas. Štai kodėl terijakio padažas yra puikus pasirinkimas marinuojant jautieną, nes būtent jautiena dažnai būna kieta, priešingai nei pieniška veršiena ar riebi kiauliena.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filė su terijakio padažu Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supilkite cukrų į dubenį ir supilkite citrinos sultis. Paspauskite česnaką ir sudėkite į citrinos sultis bei cukrų. Supilkite terijakio padažą, alyvuogių aliejų, druską ir gerai išmaišykite marinatą.

Žingsnis 2

Filė su terijakio padažu Žingsnis 2
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Jautieną supjaustykite 1,5 cm storio kepsniais. Mėsą iš abiejų pusių pagardinkite mediniu plaktuku. Sudėkite mėsą į dubenį su marinatu, gerai išmaišykite, kad visi jautienos gabaliukai pasidengtų marinatu, uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 1 valandą.

Žingsnis 3

Filė su terijakio padažu Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite kotletus į marinatą ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 5-6 minutes, stengdamiesi, kad mėsa nesudegtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos