Filo tartaletės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo tartaletės

Tartaletės - tai nedideli tešlos krepšeliai, pripildyti įdaro. Įdaras gali būti skirtingas: saldus arba sūrus. Tokie krepšeliai patiekiami kaip atskiras patiekalas, užkandis arba desertas. Tartaletėms galima naudoti įvairias formas - keksiukams, blyneliams, bandelėms. Puikus sprendimas - iš neraugintos fillo tešlos. Kad nereikėtų gaišti laiko tešlai iškočioti, pirkite filo tešlą prekybos centruose. Įdarui galite naudoti obuolius ir riešutus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo tartaletės Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite obuolius į puodą, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Obuolius šiek tiek pakepinkite, supilkite cukrų. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Filo tartaletės Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paskleiskite ant darbinio paviršiaus fillo tešlą ir patepkite ją sviestu. Tada uždenkite kitu lakštu ir vėl patepkite sviestu. Lakštą supjaustykite į 4 kvadratėlius. Tą patį padarykite su visais lakštais. Iš viso turėtumėte turėti 16 kvadratėlių.

Žingsnis 3

Filo tartaletės Žingsnis 3
Suformuokite tartaletes. Paimkite silikoninę keksiukų formą. Ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą į formą. Vienam tartletui sudėkite 3 kvadratėlius vieną ant kito, šiek tiek pasislinkdami jų kraštus. Į kiekvieną tartaletę sudėkite obuolius ir apibarstykite riešutais. Filo krepšelius kepkite 20-30 minučių. Atsargiai išimkite tartaletes iš formos, padėkite ant grotelių ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos