Publikavimo data: 2024-06-23
Filo tartaletės
Tartaletės - tai nedideli tešlos krepšeliai, pripildyti įdaro. Įdaras gali būti skirtingas: saldus arba sūrus. Tokie krepšeliai patiekiami kaip atskiras patiekalas, užkandis arba desertas. Tartaletėms galima naudoti įvairias formas - keksiukams, blyneliams, bandelėms. Puikus sprendimas - iš neraugintos fillo tešlos. Kad nereikėtų gaišti laiko tešlai iškočioti, pirkite filo tešlą prekybos centruose. Įdarui galite naudoti obuolius ir riešutus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite obuolius į puodą, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Obuolius šiek tiek pakepinkite, supilkite cukrų. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paskleiskite ant darbinio paviršiaus fillo tešlą ir patepkite ją sviestu. Tada uždenkite kitu lakštu ir vėl patepkite sviestu. Lakštą supjaustykite į 4 kvadratėlius. Tą patį padarykite su visais lakštais. Iš viso turėtumėte turėti 16 kvadratėlių.
Žingsnis 3
Suformuokite tartaletes. Paimkite silikoninę keksiukų formą. Ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą į formą. Vienam tartletui sudėkite 3 kvadratėlius vieną ant kito, šiek tiek pasislinkdami jų kraštus. Į kiekvieną tartaletę sudėkite obuolius ir apibarstykite riešutais. Filo krepšelius kepkite 20-30 minučių. Atsargiai išimkite tartaletes iš formos, padėkite ant grotelių ir atvėsinkite.
Kategorijos