Publikavimo data: 2025-08-17
Flamingo kokteilių salotos.
Salotos pavadinimą gavo dėl oranžinės-rožinės spalvos ir originalaus patiekimo stiklinėse. Tai labai patogu organizuojant maitinimą ir švedišką stalą. Į salotų sudėtį įeina gana paprasti ir nebrangūs produktai - krevetės, krabų lazdelės, saldieji kukurūzai, kopūstai ir ananasai. Jūros gėrybių salotos ar vaisių kokteiliai su šiuo serviravimu atrodo įspūdingai.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir pomidorų padažą, kad gautumėte salsos padažą. Šis padažas suteiks salotoms sotumo ir sujungs kitų ingredientų skonius.
Žingsnis 2
Pašalinkite kietus viršutinius Pekino kopūstų lapus ir plonai supjaustykite minkštuosius lapus nuo kopūstų viršaus. Sudėkite kopūstus į stiklinės dugną ir apšlakstykite trupučiu salsos.
Žingsnis 3
Nusausinkite kukurūzus ir sudėkite juos į stiklines ant kopūstų. Rinkitės jaunus kukurūzus, nes jie yra daug švelnesni nei subrendę. Vėl įpilkite šiek tiek padažo.
Žingsnis 4
Išimkite konservuotus ananasus iš stiklainio ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite jį į stiklines kaip kitą sluoksnį. Ananasai yra labai sultingi, todėl jų nereikia apšlakstyti padažu.
Žingsnis 5
Kitas sluoksnis - krabų lazdelės. Supjaustykite jas mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Krabų lazdelės šiose salotose tuo skanesnės, kuo sultingesnės bus. Šį sluoksnį taip pat užpilkite padažu.
Žingsnis 6
Paskutinis sluoksnis - krevetės ir smulkiai tarkuotas sūris. Krevetes išdėliokite po sūrio sluoksniu arba ant jo, kaip norite.
Kategorijos