Publikavimo data: 2025-08-17
Fritters su cukinijomis ir krabų lazdelėmis
Daržovių apkepai dažniausiai gaminami iš cukinijų, moliūgų, salierų ir paprikų, svogūnų, žolelių ir kitų daržovių. Jos yra geros, nes dėl didelio maistinių skaidulų kiekio puikiai pasotina. O jei į tešlą įdėsite mėsos, žuvies ar sūrio, bulvytės taps labiau subalansuotos ir gali būti siūlomos kaip atskiras patiekalas. Pabandykite į daržovių paplotėlius kaip įdarą įdėti krabų lazdelių. Jos puikiai papildo cukinijų patiekalus, o jūsų frikatos taps skanesnės ir originalesnės.
Žingsnis 1
Nuplaukite cukinijas ir nulupkite odelę, jei jos per kietos. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka ir išspauskite sulčių perteklių.
Žingsnis 2
Tarkuotą cukiniją sudėkite į gilų dubenį, suberkite druską, pipirus, kiaušinius, miltus ir išmaišykite. Leiskite mišiniui šiek tiek pastovėti, kad miltai išsisklaidytų.
Žingsnis 3
Susmulkinkite žoleles ir krabų lazdeles. Sudėkite juos į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Įberkite dar šiek tiek miltų, jei tešla per skysta.
Žingsnis 4
Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Desertiniu šaukšteliu dėkite jas į keptuvę, stengdamiesi, kad jos nebūtų per didelės. Dėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Kategorijos