Publikavimo data: 2024-04-02
Funchose su grybais
Funchoza su grybais yra populiarus kinų virtuvės patiekalas. Tai makaronai iš mung pupelių krakmolo. Jo ypatybė ta, kad patys makaronai yra neutralaus skonio. Kaip jį padaryti aromatingą? Galite pagardinti jį aromatingu padažu, daržovėmis ir grybais. Tai bus tarsi šiltos salotos. Į funchozos su grybais receptą įeina šviežios daržovės ir prieskoninės žolelės, todėl šiame sotiame patiekale gausu mikroelementų - seleno, magnio, kalio, geležies.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite grybus. Gabalėliais supjaustytus grybus virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Kai grybai bus paruošti, nusausinkite juos į sietelį, kad nusivarvėtų vanduo. Apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite funchozą. Paimkite reikiamą kiekį makaronų, užpilkite juos dubenyje staigiu verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 7 minutėms. Nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o papriką ir imbierą - griežinėliais. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka arba supjaustykite plonomis lazdelėmis. Kepkite daržoves įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje 2-3 minutes. Odelė turėtų paruduoti, bet viduje jos išliks traškios. Į daržoves sudėkite prieš tai paruoštus ir apkeptus grybus. Supilkite sojų padažą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sutrinkite česnaką, sudėkite į keptuvę ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite funchozą į keptuvę su likusiais ingredientais ir išmaišykite. Patiekite salotas karštas.
Žingsnis 5
Prieš patiekiant patiekalą smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite. Atskirai nuplaukite vyšninius pomidorus ir šviežius žaliuosius agurkus.
Kategorijos