Publikavimo data: 2024-04-02
Funchose su kalakutiena
"Funchoza" su kalakutiena - skanus ir sotus azijietiškas patiekalas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Funchoza galite gaminti su jautiena ir kiauliena, tačiau galite rinktis ir dietinę kalakutieną. Greitai išmaišyta mėsa tampa minkšta, o sojų padažas - sultinga. Sezamo sėklos patiekalui suteikia riešutų skonį, kuris puikiai dera su funchoza ir daržovėmis. Sezamo sėklų skonis ypač išryškėja ir sustiprėja kepant.
Žingsnis 1
Paruoškite funchoza makaronus. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 6-8 minutes. Nusausinkite per sietelį ir nuplaukite vandeniu.
Žingsnis 2
Supjaustykite ingredientus griežinėliais. Paprikas, morkas, grybus ir kalakutieną supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą ir daržoves. Sudėkite kalakutieną į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite 4-5 minutes. Į keptuvę sudėkite morkas ir grybus ir kepkite dar 2-3 min. Tada sudėkite pupeles ir paprikas. Maišydami kepkite 2-3 minutes. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į keptuvę. Pabarstykite sezamo sėklomis ir palikite keptuvę ant ugnies 1-2 min. Sudėkite funchozą ir sojų padažą. Gerai išmaišykite ir palikite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Patiekite patiekalą šiltą.
Žingsnis 4
Norėdami įspūdingai patiekti, sudėkite kalakutienos funchozą į gražią lėkštę ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos