Publikavimo data: 2024-02-04
Funchose su šviežiomis daržovėmis receptas
Funchoza kitaip vadinama valgomuoju stiklu arba stikliniais makaronais. Priežastis paprasta: virti makaronai tampa beveik skaidrūs. Funchoza skonis atitinka jos išvaizdą: jis yra neutralus ir "bespalvis". Dėl šios savybės makaronai tarsi "prisitaiko" prie patiekalų, su kuriais jie patiekiami. Mūsų atveju tai yra daržovės - jos šį patiekalą padaro ryškesnį visomis prasmėmis.
Žingsnis 1
Filė virkite, kol išvirs, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Išvirusius filė sumaišykite su sviestu, kad makaronai nesuliptų. Pasilikite 50 ml vandens, kuriame buvo virta. Nuplaukite išvirtą funchozą. Nulupkite morkas, paprikas, cukinijas ir svogūnus ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Česnaką ir aitriąją papriką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Supjaustytas daržoves kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite česnaką, aitriąją papriką ir cukrų ir kepkite dar 2 minutes, kol cukrus karamelizuosis.
Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę balzaminį actą ir druską ir nuolat maišydami daržoves troškinkite 3 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite funchozą, 50 g sultinio ir, intensyviai maišydami makaronus bei daržoves, troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Pagardinkite patiekalą maltais pipirais ir patiekite.
Kategorijos