Publikavimo data: 2024-04-02
Funchose su terijakio vištiena
"Funchosas teriyaki" yra klasikinis Azijos virtuvėje paplitęs patiekalas iš makaronų, mėsos, daržovių ir padažo. Jo pagrindą sudaro stikliniai makaronai - produktas, pagamintas iš pupelių arba grūdų krakmolo. Virtas jis įgauna skaidrumą. Funchoza turi malonią savybę - makaronai nesulipsta, todėl patiekalus iš jo galima vartoti ir karštus, ir šaltus. Funchoza su teriyaki vištiena yra itin švelnus ir pikantiškas patiekalas. Gaminant naudojama terijakio padaže marinuota vištienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite jas į gilią lėkštę ir užpilkite terijakio padažu. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir ant didelės ugnies 5 minutes kepkite vištieną. Išmaišykite mėsą, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite lazdyno riešutus. Sudėkite juos į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-7 min. pastovėti uždengę dangčiu. Per tą laiką makaronai garuos ir taps skaidrūs. Skystį pašalinkite sieteliu ir virtuvinėmis žirklėmis supjaustykite makaronus mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į makaronus sudėkite vištieną. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu, kad susigertų visos sultys. Palikite pastovėti porą minučių.
Žingsnis 4
Papuoškite sezamo sėklomis ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Šalta vištiena ir terijakio patiekalas nepraras skonio net jei šaldytuve išbus dieną ar dvi.
Kategorijos