Funchose su terijakio vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Funchose su terijakio vištiena

"Funchosas teriyaki" yra klasikinis Azijos virtuvėje paplitęs patiekalas iš makaronų, mėsos, daržovių ir padažo. Jo pagrindą sudaro stikliniai makaronai - produktas, pagamintas iš pupelių arba grūdų krakmolo. Virtas jis įgauna skaidrumą. Funchoza turi malonią savybę - makaronai nesulipsta, todėl patiekalus iš jo galima vartoti ir karštus, ir šaltus. Funchoza su teriyaki vištiena yra itin švelnus ir pikantiškas patiekalas. Gaminant naudojama terijakio padaže marinuota vištienos filė.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Sezamo sėklos
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Funchose su terijakio vištiena Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite jas į gilią lėkštę ir užpilkite terijakio padažu. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir ant didelės ugnies 5 minutes kepkite vištieną. Išmaišykite mėsą, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių.

Žingsnis 2

Funchose su terijakio vištiena Žingsnis 2
Paruoškite lazdyno riešutus. Sudėkite juos į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-7 min. pastovėti uždengę dangčiu. Per tą laiką makaronai garuos ir taps skaidrūs. Skystį pašalinkite sieteliu ir virtuvinėmis žirklėmis supjaustykite makaronus mažesniais gabalėliais.

Žingsnis 3

Funchose su terijakio vištiena Žingsnis 3
Į makaronus sudėkite vištieną. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu, kad susigertų visos sultys. Palikite pastovėti porą minučių.

Žingsnis 4

Funchose su terijakio vištiena Žingsnis 4
Papuoškite sezamo sėklomis ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Šalta vištiena ir terijakio patiekalas nepraras skonio net jei šaldytuve išbus dieną ar dvi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos