Publikavimo data: 2024-04-02
Funchose su vištiena ir daržovėmis
Funchoza su vištiena ir daržovėmis - tai korėjiečių virtuvės patiekalas, kuriam naudojami "stikliniai" makaronai - universalus produktas, tinkantis prie daržovių, padažo ar vištienos filė. Žingsnis po žingsnio paruošti klasikinę funchozą su vištiena ir daržovėmis sojų padaže užtruks labai nedaug laiko. Krūtinėlė su makaronais yra dietinis patiekalas. Funjošoje yra daug vitamino E, kuris ilgina jaunystę ir teigiamai veikia odą.
Žingsnis 1
Mėsą ir daržoves supjaustykite griežinėliais. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiąją papriką supjaustykite pailgomis riekelėmis, svogūną - pusžiedžiais, o morką - griežinėliais. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir kepkite filė 3 minutes. Mėsa turi pasidengti auksine plutele. Ugnis turi būti stipri, kad vištiena iškeptų, o ne troškintųsi. Sudėkite vištieną į dubenį.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir kepkite filė 3 minutes. Mėsa turi pasidengti auksine plutele. Ugnis turi būti stipri, kad vištiena iškeptų, o ne troškintųsi. Sudėkite vištieną į dubenį. Į keptuvę įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir kepkite daržoves, retkarčiais pamaišydami. Per 3-4 minutes ant stiprios ugnies daržovės bus pakankamai įkaitusios.
Žingsnis 3
Perkelkite daržoves prie vištienos.
Žingsnis 4
Paruoškite makaronus. Į dubenį supilkite verdantį vandenį ir palikite 5-7 minutes pastovėti uždengę dangčiu. Per tą laiką makaronai ims garuoti ir taps permatomi. Išpilkite skystį ir virtuvinėmis žirklėmis supjaustykite makaronus mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Sutarkuokite imbiero šaknį, 1 šaukštelį. Įpilkite sojų padažo, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Sumaišykite funchozą su vištiena ir keptomis daržovėmis, įdėkite griežinėliais pjaustytą agurką, užpilkite patiekalą padažu, gerai išmaišykite. Paragaukite, ar patiekalas nėra sūrus, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Prieš patiekdami pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 7
Dėl skonio į patiekalą galite įdėti porą skiltelių susmulkinto česnako. Ant funchozos pabarstykite šiek tiek smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų.
Kategorijos