Publikavimo data: 2024-01-17
Funchoza su agurkais ir morkomis receptas
Funchoza su agurkais ir morkomis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų azijietiškų patiekalų. Skaidrūs makaronai gali būti ruošiami kaip salotos su daržovėmis. Norint tai padaryti, paruoštai funchozai reikia leisti atvėsti. Salotoms būdingo aštrumo suteikia prieskoniuose esanti aitrioji paprika ir actas. Kad atsiskleistų funchoza su morkomis ir agurkais skonis, ji paliekama šiek tiek pritraukti, o tada patiekiama į stalą. Iš mung pupelių krakmolo pagamintų makaronų nereikia virti ant ugnies. Pakanka kelias minutes pavirti verdančiame vandenyje ir paskaninti padažu.
Žingsnis 1
Nuplaukite morkas, agurkus ir svogūnus. Nulupkite morkų ir svogūnų odelę. Puode užvirinkite apie 2 litrus vandens.
Žingsnis 2
Paruoškite funchoza makaronus. Į puodą su verdančiu vandeniu įdėkite norimą kiekį makaronų. Įpilkite 0,5 šaukštelio acto, 1 šaukštelį augalinio aliejaus ir 1 šaukštelį druskos. Leiskite makaronams išbrinkti ir suminkštėti. Stebėkite, kad jie neprarastų formos.
Žingsnis 3
Paruoškite korėjietiškas morkas. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka arba supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas pasūdykite ir truputį pamuškite rankomis. Įpilkite acto ir korėjietiškų morkų prieskonių. Gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 150 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Išimkite svogūnus ir supilkite aliejų ant morkų. Supilkite smulkintą česnaką ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Nusunkite vandenį iš funchozos ir sudėkite morkas. Palikite brinkti apie 60 minučių.Patarimas: prieš maišydami su kitais ingredientais, makaronų sruogas žirklėmis supjaustykite mažesnėmis dalimis, kad būtų patogiau.
Žingsnis 5
Supjaustykite agurką griežinėliais ir prieš patiekdami įdėkite į salotas.
Žingsnis 6
Paruoštą funchozą su agurkais ir morkomis pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais arba sezamo sėklomis.
Kategorijos